• Suisun Valley School
    4985 Lambert Road
    Fairfield, CA 94534
     
     
    Modernization
     
    Suisun Valley Restroom The school underwent modernization in the Summer of 2003. The project primarily consisted of campus-wide modifications for conformance with ADA, a new staff restroom, and new flooring in the classrooms. The ADA work included a new handicap ramp to the main building, new handicap accessible drinking fountains, and new door hardware for almost the entire main building.Suisun Valley Classroom
    The project also involved the complete renovation of one staff restroom and the conversion of another staff restroom into a handicap accessible student restroom. All the restroom work included new wall backerboard, new wall tile, new epoxy flooring, and new bathroom fixtures. During the renovation, a new covered walkway and concrete ramp were constructed to make the restrooms actually part of the main building. The new work makes the restrooms easier for handicap students to access and also provides a weather protected entry. 

    Suisun Valley Classroom Before Additional work included new faucets and bubblers in the classrooms, new entry and exit doors for safety and handicap accessibility, some new exterior lighting for the main building, electrical and data upgrades in the classrooms, and wiring six classes for future cable TV. The highlight of the project was the installation of new vinyl composite tile for the hallway, teacher’s copy room, and the six main building classrooms. The Architect worked with the School staff on color selection to maintain the character of the unique school. 

    The Architect of Record was ATI Architects out of Danville. Construction Management was by Turner Construction Co. Inc. The construction was completed by locally owned West Coast Contractors of Fairfield. 
     

     
     
    New Classrooms

    Suisun Valley New Classrooms Three new classrooms were constructed to replace older trailers that were removed. The new buildings were designed by ATI Architects of Danville and have many modern features. The classrooms have open vaulted ceilings with windows to let in natural lighting and are orientated north to south to minimize heating and cooling needs.

    These state-of-the-art classrooms come equipped with computer and cable TV outlets, a multi-layered sliding teaching wall, lots of natural lighting, built-in sinks, and built-in storage. The rooms were also constructed using modern building technologies.

    Measure C and State bond funds were used to pay for the work. The project is being constructed by Swank Construction. Facility Services of Napa is providing Construction Management. The construction was completed Fall of 2004.